Tехнически камък

Технически камък е название за технологично създаден продукт – камък с основна съставка естествен кварц, която надвишава 94%, останалото са смоли, пигменти и други частици. Техническият или инженерен камък намира широко приложение като материал за кухненски плотове, плотове за бани, настилки и облицовки, стълбища и детайли.

технически камък

Благодарение на високото съдържание на кварц в структурата си техническият камък притежава забележителни здравина и устойчивост, по този начин крайният продукт гарантира така желаните характеристики – запазване на красив външен вид и безпроблемна експлоатация с години. Кварцовият плот се поддържа изключително лесно, един от най-хигиеничните материали не само за кухненски повърхности, но и за всякакви други повърхнини.

Основно преимущество на този материал е свойството му да не задържа трайни петна и следи от ежедневните дейности, освен това не съществува опасност от повреда при попадане на обичайните киселини лимон, оцет и др. по повърхността, цветът му остава интензивен и свеж през годините, а блясъкът все така безупречен, без да се налага преполиране или специална поддръжка.

Повече информация относно предлаганите цветове и декори може да намерите на официалните сайтове на различните марки.:

SILESTONE : https://www.silestone.com/bg/
DEKTON: https://www.dekton.com/
BELENCO: https://www.belenco.com/en/
RADIANZ-QUARTZ: https://www.radianz-quartz.com
CIMSTONE: http://www.cimstone.co.uk/
STONE ITALIANA: https://www.stoneitaliana.com/en

Мебелно предприятие Пипонков си партнира с официалните представители на съответните марки за България, което гарантира високо качество при изработката и монтажа на кухненските плотове от технически камък.

< предишна страница